dimarts, 23 de novembre del 2010

Cursa El Pont de Vilomara i Rocafort

Avui sóm 31 d’octubre, ahir va ser el meu aniversari…36 tacos!, oju!!. I hem vingut fins a aquest poble a tocar de Manresa a fer una cursa de 10Km mixta: asfalt i muntanyeta. Ja he comentat en alguna ocasió que còrrer per muntanya no m’agrada gaire, però fer curses amb desnivell de tant en tant va bé i poses a prova les cames. Avui no faré marca, això està clar, només es tracta de fer la cursa el millor que pugui, un entrenament més. He llegit que la pujada que hi al voltant del Km6 no es cap tonteria i patirem de valent. Aquí us deixo l’altimetria.

Ens ha costat moltíssim aparcar, així que us recomano que si algun dia veniu a fer aquesta cursa, matineu força. El poble és petit i de carrers estrets i costa molt trobar lloc per aparcar. Un cop hem aparcat, cap al poliesportiu a buscar el dorsal i deixar la bossa, tot molt ben organitzat, gens de cues tot molt còmode.

Fa mal temps, fins ara sempre havia coincidit que a les curses feia solet, però avui no és el cas. Ens ha plogut pel camí i quasi segur que avui em mullaré, tard o d’hora havia de passar…

Sóm uns quants corredors avui: més de 500. Ens col·loquem a la sortida i a tirar milles!. La primera part de la cursa és d’asfalt (la foto és del començament, entre el Km1 i el Km2) , baixem en direcció al riu i a partir del Km5 deixem l’asfalt, passem pel pont que dona nom a la població, ens fiquem per la ribera del riu Llobregat i anem direcció cap a la muntanya, a la temuda pujada del Km6, jeje. Com que plou des de fa una estona, el troç que correm vora del riu està una mica enfangat, però és transitable, cap problema. I comencem a pujar, la cosa es posa peludeta, bufff!!, això va cara amunt amb ganes, kilòmetre i pico pujant sense parar per camí forestal. I un cop a dalt, baixada!!, també per camí forestal, amb força pendent que castiga una mica els genolls. Sortim de la muntanya i entrem al poble des del polígon industrial, ja tornem a trepitjar asfalt, però torna a haver pujades, l’arribada està a dalt de tot del poble. Un parell de rampes més i llestos!. Els temps final: 48’ 50”, m’en vaig content. En una cursa d’aquest tipus tot el que sigui baixar de 50’ ho dono per bó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada