dimecres, 4 de gener del 2012

Any 2012: més i millor

Estic veient des de fa dies que tots pengeu als respectius blogs el que voleu fer o fins a on voleu arribar durant aquest 2012, jo he preferit esperar-me una mica abans d’escriure, no fos cas que l’eufòria de la cursa dels nassos em passi factura i acabi llaçant la casa per la finestra.

L’any 2011 va començar a Terrassa, a la mitja marató de la ciutat, amb un temps dolent i unes sensacions encara pitjors, encara recordo el patiment que vaig passar en els darrers dos kilòmetres, quin desastre!. I ara fa quatre dies vaig tancar l’any a la cursa dels nassos amb un marca que pensava que no estava al meu abast. A principis d’any escrivia això, és a dir, els objectius de l’any els deixo gairebé complerts en qualitat, però no en quantitat: m’havia plantejat fer una mitja marató al mes i al final han caigut només 8, coses que passen. Tanco el 2011 acumulant més de 1400Km a les cames, 44 curses: 8 mitges maratons, 23 curses de 10K i 13 més d’altres distàncies.

Un altre objectiu era seguir el calendari de la Championchip tot el que pogués, això per una banda m’ha donat bones satisfaccions i per altre no m’ha permès dur un ritme d’entrenaments prou correcte i això s’ha notat en les marques en la distància de 21,097K. De tota manera estic molt content amb el sisè lloc final al ránking de la lliga 2011. Per un corredor que habitualment no queda al davant (ni quedarà, jeje), veure’t en posicions capdavanteres sempre és molt gratificant. Han estat moltes curses, molt de sacrifici queda pel camí...però aquest ritme de curses m’ha permès conèixer llocs i curses molt interessants, com la Cursa per Collserola, la cursa de la tardor (a Sant Andreu de la Barca), la mitja de Ripoll, i moltes altres.

Però bé, tot plegat ja és història. Els que em llegiu habitualment ja sabeu que no fa gaire he començat un pla d’entrenament específic per afrontar la mitja marató de Barcelona amb garanties de fer una bona marca, no em vull marcar un objectiu de temps ara mateix, però espero que l’entrenament es noti i poder baixar la meva MMP actual en varis minuts, ja veurem... Aquest és el primer objectiu de l’any 2012, el segon, hauria de ser millorar la meva MMP en 10K, aquí si em que vull marcar l’objectiu de baixar fins al 42’ i poc. Aprofitant l’empenta de l’entrenament per la mitja marató i tenint en compte que quinze dies després de la mitja de Barcelona s’organitzen el 10K de Caldetes, doncs allà hi serem per matxucar el crono!....si es deixa, jeje. Després de Caldetes només tinc clar que m’atrau participar a la Selva Marítima (al maig) i després...després ja veurem, no veig un objectiu definit a l’horitzó. Potser m’enganxo de nou a la championchip, hi ha moltes curses que m’han agradat molt i que m’agradaria repetir, o potser en provo de noves...

I la marató? Per quan?. Aquesta és la pregunta que em ronda pel cap des de fa un temps. La veritat, la idea d’afrontar un pla d’entrenament de 14 – 16 setmanes amb càrregues de kilòmetres molt superiors a les habituals em fa molt respecte, així doncs l’entrenament que estic fent ara m’ha de servir per comprovar com assimilo física i mentalment un pla d’entrenament i aleshores prendré la decisió que calgui. De tota manera, en cas de preparar una marató, no ho faré fins al segon semestre, em passen pel cap vàries opcions: Saragossa, València, Castelló...tot és veurà. De moment per tot això encara ha de ploure molt, i ara mateix només tinc al cap seguir el pla d’entrenament i esperar que a la mitja de Gavà, a mitjans de febrer, es comencin a veure els primers resultats.

5 comentaris:

  1. Un consejo JORDI, entrena con regularidad y con ilusión... estoy seguro que esos resultados llegaran, pero sin obsesionarse... marca el objetivo y a por el.

    ResponElimina
  2. Segur que si fas el que et diu l'Abuelo les marques arribaran soles.
    Anima't amb la marató, no es tant com pugui semblar i a mes a mes et serveix per agafar la forma per les distancies mes curtes.

    ResponElimina
  3. La marató Jordi és un mite, jaja. Fa més por desde fora del que realment sembla. Amb 4 tirades llargues ho tens a les cames.
    Diumenge al matí 1er pas, jeje.

    ResponElimina
  4. Et recomano que facis aquest any la marató, la pots fer perfectament. Jo aprofitaria per fer-la sense pressió, sense marcar-me un objectiu de temps, i veuràs que és assumible. A les següents ja et pots buscar objectius més ambiciosos.

    ResponElimina
  5. Anims Jordi, tot es possible, jo acabo de millorar la meva marca :-) Nou récord personal 5 km en 23m:02s - 2m:49s millor que l'anterior. Jo aquest any començare amb les mitjes. Ens veiem.

    ResponElimina