divendres, 24 de febrer del 2012

mm BCN: resum setmana 10/10

Doncs el pla d’entrenament ha arribat a la seva fi. Darrera setmana, setmana de tapering, que segons vaig llegir no fa gaire consisteix en reduir al voltant d’un 30% la intensitat dels entrenaments per tal d’arribar al dia de la cursa en estat de sobre compensació. Bé, suposo que aquesta és la teoria i a la pràctica surt el que surt, jeje. La setmana ha quedat així:

Dilluns 20/02 à 45 minuts suaus. Tranquil·lament surto a fer la sortida de torn, a ritme suau i sense preses, per estirar les cames després de la tirada de diumenge. Tot correcte, acabo fent 8,4K en 44’ i pico, a ritme de 5’ 18”.

Dimecres 22/02 à 5 x 1000 amb recuperació 60” – 90”. Aquest era el dia de qualitat de la setmana. Començo amb 15’ d’escalfament a ritme de 5’ 15” i m’hi poso amb les sèries. La idea que porto al cap és fer-les sense patir, controlant el ritme i fer les recuperacions d’uns 80”. Les dues primeres les faig així i surten en 4’ 22” i 4’ 27”. Com que veig que la cosa rutlla faig dues més forçant una mica més, surten 4’ 14” i 4’ 15” i en la darrera ja no m’estic de res i la faig a tope, sortint en 3’ 53”. Remato la feina amb uns 12’ de refredament a ritme de 5’ 12”. En total 10,4K en 52’ 30”, sensacions molt bones i cames bastant fresques.

Divendres 24/02 à 40 minuts suaus. Tenia dubtes de si fer aquest entrenament o guardar-me les forces per diumenge, però al final he decidit sortir. Fa un dia genial per sortir al carrer i això m’ha donat l’empenta definitiva. Finalment han estat 30 minuts clavats, no tenia temps per més. Han caigut 6K, durant els quals he fet 4 canvis de ritme curts per espavilar les cames. Tot bé, bones sensacions.

Bé, fent una mica de recopilació de dades, el pla queda resumit en això:

  • 10 setmanes d’entrenament.
  • 4 sessions setmanals: 39 sessions d’entrenament més la cursa de diumenge vinent.
  • 422 kilòmetres entrenats.
  • 92% de seguiment del pla d’entrament, o el que és el mateix, 36 sessions.

Em trobo força bé, confiat i disposat a fer una bona cursa diumenge. Espero que en la propera entrada d’aquest blog us pugui explicar una molt bona crònica. Gràcies a tots els que heu estat llegint/seguint aquest pla i gràcies també a tots aquells que m’heu deixat comentaris al llarg d’aquestes 10 setmanes, s’agraeixen i molt!.

4 comentaris:

  1. Amb una preparació tan bona l'èxit està asegurat!!!
    Ens veiem a l'arribada.

    ResponElimina
  2. Jordi mucha suerte el domingo, aunque creo que vas sobradamente preparado para tu objetivo. Ya veras como te sale un carrerón, mucha fuerza y mucho animo. A tope campeón!!!

    ResponElimina
  3. Bona sort i a disfrutar diumenge, Jordi! Esperem la teva crònica

    ResponElimina
  4. Como bien has dicho a teoría del tapering está muy bien aunque después sale lo que tiene que salir.

    Por tus entrenos -que voy siguiendo- no tengo duda que mañana en Barna vas a bordar esa media; esperaré tu crónica para comprobar que no me equivoco!!

    Suerte y mucha fuerza Jordi

    ResponElimina