dilluns, 21 de març del 2011

Mitja marató de Calella

Aquí estem de nou!, a la sortida d'una altre mitja. Però avui ja tinc clar abans de começar que l'objectiu no pot ser de cap de les maneres baixar de 1h40, està clar com l'aigua que vaig curt de kilòmetres, les tirades que faig no són prou llargues com per afrontar aquesta distància en la marca que vull i hauré de sortir a un ritme més relaxat. A més, la setmana ha estat complicadeta, l'entrenament de dimecres va ser un "fiasco", el tibial esquerre va dir prou, es va carregar i només vaig poder còrrer 3km, així que avui ja serà molt sinó em fa mal res.

Per fer una mica de turisme i estalviar-nos haver de sortir de casa molt d'hora i passar els típics nervis per aparcar el cotxe i demés, hem decidit agafar un hotel i fer nit aquí. Hem triat l'Hotel Volga, bon hotel amb bona relació qualitat preu, i la situació és immillorable. L'aparcament a Calella és gairebé impossible, així que si no voleu deixar el cotxe a la quinta punyeta us tocarà rascar-vos la butxaca i pagar zona blava, i tot així no és gens fàcil.

Em situo cap a la part de darrera de la sortida, com que no porto gaires bones sensacions no em plantejo anar a fer parcials de 5km en 23' - 24', avui buscaré un ritme de 5' per començar i passat el km10 ja veurem si apreto o continuo igual. Sortida sense problemes, el carrer on estem es prou ample per sortir còmodament, busco el ritme que vull i vaig fent la meva. Sortim en direcció Pineda, en arribar a l'estació de Pineda ens faran tornar a Calella i després mitjavolta altre cop i ens anirem fins a Malgrat. Durant els primers kilòmetres avanço bastanta gent, és normal, he sortit tan endarrera... per cap al Km3 ja comencen a obrir-se espais i puc córrer al meu ritme sense anar fent ziga-zagues. La fotografia és del Km4 més o menys.


Passo el Km5 en 24' 30", una miqueta més ràpid del que volia. Ja fa estona que anem en direcció Malgrat, dintre de poc tornarem a passar per devant de l'estació de Pineda i encetarem una carretera llarga, recta i planera amb algun que altre sot que fa que s'hagi de vigilar on es posen els peus. Els kilòmetres vant passant sense gaire història, tot i portar un ritme còmode em faig un fart d'atrapar corredors i això m'anima cada cop més. Passem Santa Sussanna (no sé ben bé en quin kilòmetre hem entrat) i ja estem a Malgrat, passo el km10 en 49' 10". Aguanto el ritme.

Decideixo continuar igual la resta de la cursa, forçar el ritme per patir als darrers kilòmetres i acabar fent un 1h41' no paga la pena, continuo igual i suposo que acabaré en 1h43' o quelcom semblant. Passat el km13 ja tornem a anar en direcció Calella, a partir d'ara és quan comença la cursa per mi. Al Km15 em trobo força bé, continuo amb el mateix ritme i tot rutlla.

Els darrers 5 kilòmetres s'em fan pessadets, vaig bé, però anar tanta estona en línia recta és fa una mica feixuc. Sort que hi ha bastanta gent animant-nos i fa un dia radiant. Km18: "només queden 3", em dic a mi mateix, ja quasi està fet. De tant en tant miro el rellotge, estic mantenint el ritme i no estic patint gens. Ja estic dins el nucli de Calellla, donem mitja volta a una rotonda i enllacem amb el carrer de meta, apreto una miqueta perquè em trobo força bé i arribo en 1h 43' 41". Tenint en compte que avui venia "de passeig" em vaig força content, sobretot per les sensacions que he tingut.

dilluns, 14 de març del 2011

10 Km de Caldetes

Altre cop a Caldes d’Estrac!. L’any passat aquesta cursa ens va agradar força, per l’ambient, la vil·la, el recorregut… i aquí estem altre cop, i suposo que repetirem cada any. Són 10 Km molt planers i ràpids, així que avui toca fer marca, no hi ha excuses!. Abans de la cursa ens informen que han hagut de modificar el recorregut habitual, resulta que les inacabables pluges d’ahir han inundat un dels túnels que passen sota la via de la Renfe i no es pot passar. Així que ens fan cinc cèntims del nou recorregut, gairebé tot igual excepte una volteta extra per dintre del poble per compensar que al final no podem passar per sota la via…


L’any passat aquí encara no tenia el GPS, així que no tenia informació d’altimetria ni recorregut. Aquest any us puc penjar l’altimetria, la cursa és molt planera i el desnivell no té gaire secret, però cal parar atenció a les dues pujades que hi ha en el darrer Km, que sembla que no però piquen un mica. Si arribes allà molt tocat es pot arribar a perdre molt de temps...



La sortida és una mica més amunt que l’any passat, potser 100 ó 200 metres, suposo que ho han fet així pel canvi de recorregut que han hagut d’improvisar. Com l’any passat és en baixada, intento col·locar-me una mica endavant perquè vull agafar bon ritme des de bon començament. Després d’esperar una bona estona comença la cursa, tothom surt gairebé a l’esprint, és nota que fa baixada, jeje... El primer kilòmetre em surt ràpid: en 3’ 56”, lògic, la foto es una mica abans d’arribar a aquest punt. Fem una volteta per dins el poble amb un parell de pujades i baixades (les mateixes que farem al final), passem per sota via i la N-II i comencem a córrer paral·lels al mar. Primer en direcció Arenys i després en direcció Sant Vicenç de Montalt.


Ja estic en direcció a Port Balís, ja fa estona que correm en direcció Sud, cap al Km5. Aquest tram és idèntic al de l’any passat, és un tram ràpid, una carretera recta i planera que ajuda a portar un ritme força bo. De moment tot va bé, al principi de la cursa m’ha molestat una mica l’isquio de la cama dreta, però ara ja no el noto. Arribo al Km5 per sota de 22’, és un bon parcial. Poc després passem per l’estora de control de temps de Port Balís i anem en direcció nord, cap a Caldes altre cop. No tinc cap referència, vaig fent la meva, em sembla que aquesta vegada la referència sóc jo perquè noto la presència de varis corredors darrera meu.

No tinc gaires més punts de control de temps, la veritat és que avui he mirat molt poc el rellotge, m’he concentrat a mantenir un ritme viu. Els entrenaments d’aquesta setmana han sortit molt bé i m’he limitat a recuperar sensacions. Ara estem tornant per la mateixa carretera d’abans, de seguida em planto al Km7, continuem paral·lels al mar i dintre de poc entrarem a Caldes per encarar la darrera part del recorregut. Les fotografies són entre el Km7,5 i el km8,5 més o menys. Avui la fotògrafa m’ha fet moltes fotos, jeje...





Passem per sota la via i la N-II altre cop i ens fiquem dins el nucli urbà, ara forço el ritme, em trobo bé i crec que puc rascar uns quants segons en el kilòmetre i mig que queda. Primera pujadeta (la mateixa que hem fet entre el Km1 i el Km2), la passo més o menys bé, baixada bastant forta per un carrer una mica estret, carrer pla i entrem al carrer principal de Caldes d'Estrac, ara toca pujar fins la meta. La fotografia és del començament d’aquesta pujada, el desnivell es fa notar però mantinc el ritme bastant bé i passo l’arribada en 43’ 26”, gairebé ni m’ho crec!!.


La cosa té truc: com que m’ha semblat un temps massa bo per mi ( venia a baixar de 45’ i no de 44’) miro la distància que ha mesurat el GPS.... no són 10Km, surten 9,7Km, és a dir, que al temps que he fet li hauria de sumar un minut i poc, i sortiria un 44’ trenta pico, que ja és el que jo m’esperava. En resum, molt content, pel temps, pel ritme i per les sensacions, només he patit a la pujada final i tampoc tant, crec que vaig patir bastant més en els metres finals de Sant Antoni.

dimarts, 8 de març del 2011

1.200Km

No acostumo a escriure al marge de curses, però avui és un dia “especial”, avui m’acomiado d’unes companyes que han estat amb mi durant el darrer any, en cada entrenament i en cada cursa: les meves Saucony Triumph 7. Després de més de 1.200Km crec que el mínim és fer-ne un petit homenatge, així que aquí penjo una foto:


Després de buscar molt, llegir bastant, deixar-me aconsellar pel company de Running Vallès, i comprovar que és quasi impossible aconseguir unes Triumph 8 (estan esgotades) i que les Mizuno Wave 14 poden provocar algun problema al turmell (tenen la canya massa alta), les substitueixo per unes Asics Nimbus 12, espero que em donin el mateix o millor resultat que les Saucony, tant de bo... Bye Bye Trimuph 7, benvingudes Nimbus 12!!.